Self hosted OBS recording using Linux

 · Systeemkabouter

My first vlog

Vanmorgen had ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om hier ook video content te kunnen toevoegen. Dus OBS Studio was snel (weer) geinstalleerd en het eerste video was zo gemaakt. Maar hoe krijg ik het dan op deze website? En dan echt op deze website, geen embedding vanuit een groot attention seeking clicktracking megaplatform.

Even zoeken op pelican en video embedding leidde me naar een post uit 2013 waar een voorbeeld werd gegeven. Enige nadeel van dit voorbeeld is dat de javascript video player geladen werd vanuit een content delivery network, zodat je je alweer vragen kan gaan stellen over de privacy van je bezoekers.

Maar de betrokken player heeft gewoon een github project waar je de source kan downloaden. Dus dat heb ik gedaan en ik heb mijn static website deploy scriptje aangepast om ook die video player beschikbaar te maken als https://maljaars.net/video/video.js. Nu moet ik alleen het embedden stukje nog even uitzoeken :-)

Ok embedden is inmiddels ook soort van gelukt. Op mijn linux desktop werkt het dus niet, maar op mijn iOS en Macos devices werkt het wel. Dus ik moet denk ik gewoon iets fixen in mijn webbrowser op de linux desktop.

Top, nu kan ik los ;)

Het is overigens niet echt mijn eerste 'Vlog'. Maar wel welke zonder de grote jongens wordt gepubliceerd.

update

Op de linux desktop als test Chromium als flatpak package geinstalleerd: afspelen van de video werkte zonder verdere toestanden. Dus helaas iets met firefox op de linux desktop. firefox op mijn Mac werkt ook zonder issues. Wellicht is het een selinux ding, want dat heb je met een RHEL gebaseerde machine wel vaker :)