Bestanden delen met Dropbox

 · Systeemkabouter

Wanneer je foto’s of andere bestanden wilt delen heb je tegenwoordig veel verschillende opties. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld stallen op de sites van social media sites als Facebook of Goole Plus. Maar wat als je de foto’s niet met je vrienden wilt delen maar met een select gezelschap? Of wanneer je andere typen bestanden van bijvoorbeeld je hockeyclub of andere vereniging wilt delen?

Dropbox biedt een een product wat er voor zorgt dat bestanden die je in een bepaalde map op je computer staan worden gekopieerd naar de dropbox servers. Dit alles gebeurd helemaal automatisch en je hoeft er nooit over na te denken. Hierdoor wordt het mogelijk om de bestanden ook te gebruiken wanneer je niet bij je (eigen) computer bent. Via de speciale app op je telefoon of tablet. Of via de webinterface op https://www.dropbox.com/ .

Dropbox screenshot

Maar wat dropbox helemaal interessant maakt is de mogelijkheid om een bepaalde map of set mappen te delen met andere dropbox gebruikers. Zo zou je je babyfoto’s van je kinderen kunnen delen met familieleden. Zonder dat al je “vrienden” op je favoriete sociale netwerk mee kunnen kijken. Maar ook het delen van een map met documenten voor de vereniging of je bedrijf wordt ineens kinderlijk eenvoudig.

Dropbox biedt gratis accounts waarmee je enkele Gigabytes aan data op kan slaan. Voor een bescheiden bedrag per maand kunnen de meeste mensen hun hele digitale leven op slaan in hun Dropbox. Als je dat ook echt doet, wees dan wel voorzichtig met privacy gevoelige documenten en kies een lang wachtwoord voor je dropbox account.